0700 500 54 office@vik-shumen.net

ВиК – Шумен подмени помпения агрегат на дълбок сондаж „Пет могили“, с което подобри водоснадяването на селата Пет могили и Векиловци в община Никола Козлево. Дълбочината на съоръжението е 267 метра, а тръбата, която свързва помпата и водопровода, е от стомана, с диаметър 109 мм, конструктивно разделена на секции от по 6 метра, за да е възможно обслужването на дълбокия сондаж.
„Това е изключително тежък ремонт поради голямата дълбочина на съоръжението. Работата бе изцяло изпълнена с помощта на кран с дълга стрела. Първо спуснахме помпата, а след това, с помощта на крана, спускахме и свързахме една по една отделните шест-метрови секции от тръбата,“ каза Антон Стефанов, главен инженер на ВиК – Шумен. „Екипът, ръководен от Златин Ценков, работи изключително професионално и се справи в рамките на планираното време“, добави инж. Стефанов.
ВиК – Шумен работи в сътрудничество с общините и поставя във фокуса на своята работа подобряването на ВиК услугите за своите клиенти като обръща специално внимание на малките населени места в обслужваната от дружеството област.

Пресцентър
ВиК – Шумен